Úvod / Články / Novinky / Zehnder ComfoSpot 50 – Kompaktná rekuperačná jednotka

Zehnder ComfoSpot 50 – Kompaktná rekuperačná jednotka

ComfoSpot 50 rekuperačná jednotka

 

Úroveň vlhkosti v bytoch či domoch sa v rámci celého roka mení a je ovplyvňovaná predovšetkým vlhkosťou vonkajšieho prostredia. Ďalšími faktormi sú napríklad intenzita varenia, prania, sprchovania, ale aj počet bytových rastlín v interiéri. Tieto faktory môžu spôsobovať vysoké kolísanie relatívnej vlhkosti, čo môže mať za následok negatívne pôsobenie na stavbu ako takú, zariadenie a v neposlednom rade na zdravie užívateľov.

Trvalá výmena vzduchu, a tým aj vlhkosti rekuperačnými jednotkami je na rozdiel od vetrania oknami kontrolovaná a optimalizovaná. Tým je eliminované presušovanie alebo zvýšená vlhkosť v interiéri a tvorba plesní s tým spojená. Perfektné riešenie pre rekonštrukcie, novostavby a dodatočné úpravy bytov či domov predstavujú komfortné decentralizované rekuperačné jednotky Zehnder ComfoSpot 50.

ZEHNDER ComfoSpot 50 kompakntá rekuperačná jednotka

S decentrálnymi vetracími jednotkami zaistíte nepretržitú výmenu vzduchu v miestnosti bez použitia centrálneho systému rozvodu vzduchu. Vďaka súbežnému privádzaniu čerstvého a odvádzaniu znečisteného vzduchu a integrovanému entalpickému výmenníku je možno s kompaktnými vetracími jednotkami Zehnder ComfoSpot 50 využívať všetky výhody komfortného vetrania: optimálne vetranie, rekuperáciu tepla, rekuperáciu vlhkosti a maximálnu energetickú účinnosť.

 

Kompaktný entalpický výmenníkZEHNDER ComfoSpot 50 entaplický výmenník

  • Entalpický výmenník je inovatívny prvok vetracích systémov, ktorý ponúka okrem vynikajúcich vlastností spätného získavania tepla aj spätné získavanie vlhkosti z odvádzaného vzduchu. Tieto výnimočné vlastnosti odstránia veľké výkyvy medzi vysokou vlhkosťou, ktorá spôsobuje tvorbu plesní, a naopak suchým vzduchom.
  • Ďalšou vlastnosťou je to, že sa pri prevádzke nevytvára žiadny kondenzát, a teda fasáda zostane v okolí jednotky čistá a suchá.
  • Membrány výmenníka zabraňujú prenosu plesní, pachov a množeniu baktérií. Preto je táto rekuperačná jednotka veľmi hygienická. Výhodou je aj ľahká údržba – pri čistení stačí len voda.

 

Jednoduchý a elegantný dizajn jednotky Zehnder ComfoSpot 50

ZEHNDER ComfoSpot 50 jednoduchá inštalácia
  • Pre svoje kompaktné rozmery zapadne do celkového dizajnu obývacej izbe či kúpeľne.
  • Vnútorný a vonkajší kryt je možno natrieť príslušnou farbou steny alebo fasády (vonkajší kryt je dostupný aj nerezovom prevedení).
  • Okrem decentného extrémne plochého vrchného krytu je celá technológia ukrytá v stene.

 

Rýchla a flexibilná inštalácia

  • Minimálne stavebné zásahy – je potrebné len jadrové vyvŕtanie jedného otvoru a elektrická prípojka na 230V.
  • Ľahká inštalácia bez rozsiahlych potrubí.
  • Úspora nákladov vďaka minimálnemu zásahu do obytného priestoru, nie je nutná rekonštrukcia.

 

Komfortné ovládanieZehnder ComfoSpot 50 ovládací panel

  • Intuintívne ovládanie pomocou ovládacieho panelu umiestneného v hornej alebo dolnej časti jednotky Zehnder ComfoSpot 50.
  • Na paneli sú umiestnené ukazovatele výmeny filtra.
  • Voliteľná možnosť inštalácie externej ovládacej jednotky.
  • Vyšší komfort je možno dosiahnuť aj voliteľnými modulmi pre automatickú prevádzku: čidlo vlhkosti, Co2 a čidlo organických zlúčenín vo vzduchu.

 

Zehnder ComfoSpot 50 popis jednotlivých častí

Popis jednotlivých častí vetracej jednotky Zehnder ComfoSpot 50

 

Viac informácií o konkrétnych produktoch Zehnder – ComfoSpot 50 nájdete v našich štúdiách – MAPA ŠTÚDIÍ.

 

Inštalácia systému ComfoSpot 50

 

 

Fotogaléria