Úvod / Články / Novinky / GROHE Sense – Inteligentné riešenia pre domácnosť

GROHE Sense – Inteligentné riešenia pre domácnosť

Voda je dobrý sluha, ale zlý pán. V okamihu vie privodiť príjemný pocit, no takisto spôsobiť škody nielen v prírode, ale aj v domácnosti. Pomocou nových monitorovacích zariadení GROHE Sense budete mať vodu v domácnosti vždy pod dozorom. Sense predstavuje komplexné zabezpečenie pri úniku vody, ktoré vás včas upozorní na blížiacu sa katastrofu.

Séria zahŕňa inteligentný detektor úniku vody a centrálnu jednotku Guard s uzáverom vody.

 

GROHE Sense – Viac ako inteligentný detektor

Detektor pripomínajúci puk môžete umiestniť na hociktoré rizikové miesto podľa vlastného uváženia, napríklad vedľa práčky, pod kuchynský drez alebo umývadlo v kúpeľni. V okamihu, keď sa zariadenie dostane do kontaktu s vodou prejde zariadenie do výstražného režimu. V tomto režime začne GROHE Sense pípať, blikať červenou farbou a odošle na váš smartfón upozornenie, aby ste mohli rýchlo zasiahnuť.

GROHE Sense kúpeľňový detektor úniku vody

Zvýšená vlhkosť v dome nie je dobrá pre naše zdravie ani stavbu samotnú. Preto môžete využiť tento detektor na monitorovanie vlhkosti vzduchu, včas zasiahnuť a vyvetrať.

Ďalšou dôležitou vlastnosťou je monitorovanie teploty, vďaka čomu môžete odhaliť nebezpečenstvo výskytu mrazu v miestnostiach , ktoré nekontrolujete pravidelne. Snímač GROHE Sense vás upozorní, keď teplota v miestnosti klesne pod 3 °C, takže budete mať čas reagovať.

Grohe Sense umiestnenie snímača

 

Benefity a vlastnosti

  • AquaAlarm – Detekcia a včasné upozornenie na únik vody.
  • AquaIQ – Prahové hodnoty je možno nastaviť na mieru vašej domácnosti.
  • Meranie teploty – Podľa nastaveného teplotného rozsahu vás zariadenie upozorní na jej prekročenie s hodinovým intervalom.
  • Meranie vlhkosti – Prehľad vlhkosti vzduchu v miestnosti s možnosťou upozornenia na prekročenú prahovú hodnotu.
  • LongLifeBattery – Odolná napájacia batéria s dlhou životnosťou až 4 roky.
  • WaterResistant – Vysoké IP krytie zaručuje ochranu pred poškodením striekajúcou vodou.
  • GROHE ONDUS – Jedinečná aplikácia, ktorá prepojí všetky produkty GROHE prostredníctvom smartfónu.

Jednoduchá inštalácia

Inštalácia celého systému je naozaj jednoduchá. Vďaka minimalistickému dizajnu zapadne do každej miestnosti. Za menej ako 10 minút bude váš dom pod dozorom. Pozrite si nasledujúce video a presvedčte sa sami.

 

GROHE Sense Guard – Ochranca pred katastrofou

Druhým riešením do domácnosti je GROHE Guard inteligentná centrálna jednotka, s ktorou budete mať celé rozvody pod kontrolou. Zariadenie je určené na pripojenie priamo na vodovodné potrubie.  Po inštalácii a nastavení systém deteguje všetky abnormality, ktoré môžu v potrubí nastať, a tým predchádza možnej katastrofe.

GROHE senseguard inteligentná centrálna jednotka s uzáverom prívodu vody

Nič mu neunikne

Mikrotrhliny v potrubí, vysoký prietok či kvapkajúca batéria. O všetkom budete vedieť cez aplikáciu ONDUS, s ktorou je systém prepojený. V prípade vážnej poruchy na potrubí systém automaticky uzavrie dodávku vody, aby nedošlo k veľkým škodám. Pomocou smartfónu a internetu tak budete schopný nielen monitorovať, ale aj uzatvoriť prívod vody kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Buďte o krok napred aj pred mrazom. Systém GROHE Sense Guard vás upozorní na veľký pokles teploty vody v potrubí. Vďaka tomu budete mať reálnu šancu včas zasiahnuť proti zamrznutiu potrubia.

GROHE Sense - únik vody

 

Príjemným bonusom aplikácie je možnosť sledovania spotreby vody v domácnosti. Budete tak mať prehľad o aktuálnej spotrebe prakticky kedykoľvek.

GROHE ONDUS

Zoznámte sa s ponukou inteligentných zariadení pre váš dom v našej ponuke GROHE Sense. Viac informácií môžete získať priamo v našich štúdiách MyBath – MAPA ŠTÚDIÍ.