Úvod / Články / Novinky / HANSA – ACTIVEJET Digital – Šetrite vodu a energiu v sprche

HANSA – ACTIVEJET Digital – Šetrite vodu a energiu v sprche

 

Ako šetriť vodu a energiu v sprche


Kratšie sprchy sú jedným z najúčinnejších spôsobov, ako šetriť vodu v kúpeľni. Môžu vám tiež pomôcť šetriť energiu. Nižšie sa dočítate, ako pár dobrých návykov a investovanie do inteligentných technológií môže znížiť spotrebu vody a váš účet za energiu.

Pri každom sprchovaní spotrebujeme až 80 litrov vody. To sa približne rovná odporúčanému príjmu vody pre dospelých počas troch týždňov. Sprcha je tiež zodpovedná za 66 % celej spotreby teplej vody v domácnosti[1].

Ale sprchovanie nie je len obrovským zdrojom spotreby vody, ale tiež vyžaduje značné množstvo energie. Aby sme si to vedeli lepšie predstaviť – za predpokladu, že väčšina z nás obľubuje horúce sprchy – za jednu minútu sprchovania spotrebujeme viac energie, ako keby sme nechali doma rozsvietené svetlá celý deň.

[1] Európska environmentálna agentúra (2012)/Správa spoločnosti bdew Split of ICT & Lighting inferred (2010)

 

Správne návyky sú kľúčom k šetreniu vody a energie

Existujú však aj spôsoby, ako lepšie využívať naše zdroje a vyhnúť sa plytvaniu vodou a spotrebúvaniu nadmerného množstva elektriny bez toho, aby sme znížili svoje pohodlie. A podstatou sú dobré návyky: vedeli ste, že skrátenie času sprchovania iba o päť minút ušetrí každý rok až 22 000 litrov? Alebo že inštalácia sprchovej hlavice šetriacej vodu vám zabezpečí výrazné úspory na konci roka?

„Skrátenie času sprchovania iba o päť minút ušetrí každý rok až 22 000 litrov“

Európska environmentálna agentúra navrhuje používať sprchové hlavice šetriace vodu ako praktický a efektívny spôsob znižovania spotreby vody aj energie.

 

HANSA ACTIVEJET Digital – Navrhnutá tak, aby vám pomohla šetriť vodu a energiu s minimálnym úsilím

Sprchové hlavice, ktoré šetria vodu, majú mnoho tvarov a foriem – ako teda zaistíte, že si vyberiete tú pravú? Spoločnosť HANSA predstavuje inteligentnú digitálnu ručnú sprchu, ktorú je možné nainštalovať do akéhokoľvek sprchového systému za menej ako minútu a ktorá vám pomôže pochopiť, ako udržateľné je vaše sprchovanie, v reálnom čase.

 

Nová HANSAACTIVEJET Digital od odborníka na armatúry HANSA má špeciálnu funkciu: integrovaný displej, ktorý zobrazuje aktuálnu spotrebu vody a energie počas a po sprchovaní. To dáva spotrebiteľom príležitosť zlepšiť svoju vlastnú ekologickú stopu a znížiť svoje náklady na vodu a energiu zakaždým, keď sa osprchujú – to všetko pri neobmedzene príjemnom zážitku zo sprchovania. Ručná sprcha sa môže pochváliť aj vynikajúcou kvalitou dizajnu. Aby bolo možné dlhodobo sledovať vývojový trend vlastnej spotreby, možno ručnú sprchu s technológiou Bluetooth® pripojiť aj k praktickej aplikácii. S digitálnou ručnou sprchou od HANSA môžu používatelia starostlivo sledovať ich spotrebu vody a energie.

 

Prečo je inteligentná ručná sprcha ACTIVEJET Digital investíciou, ktorá sa oplatí?

Sledovanie v reálnom čase – ručná sprcha vám pomôže šetriť vodu aj energiu sledovaním vašej spotreby a teploty vody v reálnom čase. To vám môže pomôcť znížiť vašu celkovú spotrebu vody až o 22 %.

Ako táto funkcia funguje? Veľký displej zobrazuje počet litrov, ktoré ste spotrebovali, spolu s teplotou vody v reálnom čase a praktické LED svetlo mení farbu pri sprchovaní (zo zelenej na červenú) a signalizuje, kedy je čas vypnúť vodu.

Pripojenie Bluetooth – či už si chcete stanoviť ciele pre udržateľnejší čas sprchovania alebo len chcete sledovať svoju spotrebu, ručná sprcha je vybavená pripojením Bluetooth, ktoré zariadenie pripojí k aplikácii Digital Hand Shower, kde nájdete všetky údaje, ktoré vás zaujímajú.

Zabudnite na napájacie batérie – inteligentná sprchová hlavica nielenže šetrí elektrinu znížením spotreby teplej vody, ale je tiež plne napájaná prúdom vody. To znamená, že sa už nikdy nebudete musieť starať o výmenu batérií, aby fungovali všetky funkcie úspory vody a energie.

Skvelé pohodlie – inteligentné sprchové hlavice šetria vodu, ale pri sprchovaní si sotva všimnete nejaký rozdiel. Vďaka veľkej sprchovej hlavici s jemným dažďovým prúdom sa nebudete musieť vzdať príjemnej horúcej sprchy na začiatku dňa.

 

Víťaz súťaže German Design Award 2021
Na German Design Award 2021 bol výrobok HANSAACTIVEJET Digital menovaný VÍŤAZOM ve dvoch kategóriach: “Kúpeľňa a wellness” a “Eko dizajn. Vyhlásenie poroty (German Design Award): „ Inteligentná ručná sprchová hlavica má integrovaný displej ktorý umožňuje užívateľom optimalizovať ich správanie pri sprchovaní s ohľadom na spotrebu vody a energie. Zaujímavý prístup, ktorý inteligentne kombinuje moderný dizajn a udržateľnosť, a tým podporuje dôkladnejšie zaobchádzanie s obmedzenými zdrojmi. “

Víťaz súťaže ICONIC AWARDS: Innovative Interior 2021
Okrem toho bola digitálna ručná sprcha hodnotená ako “najlepší z najlepších” na súťaži ICONIC AWARDS: Innovative Interior 2021, ktorá každoročne oceňuje vynikajúce dizajnové úspechy v odbore interiérového dizajnu a jeho partnerov. Skutočnosť, že dve poroty rozhodli v prospech HANSAACTIVEJET Digital v celkom troch kategóriách, podčiarkuje súčasnú orientáciu a relevantný dizajn ručnej sprchy s jej inteligentnými funkciami.

 

POZRIEŤ DETAIL PRODUKTU