Úvod / Články / Tipy a rady / Walk-in sprchové kúty – Klady a zápory

Walk-in sprchové kúty – Klady a zápory

Walk-in kúty sú špičkou moderného dizajnu kúpeľne. Aj vďaka otvoreného štýlu sprchového kúta sa stane kúpeľňa štýlovým, moderným a funkčným miestom pre relax. Ak sa rozhodujete aký kút zvoliť, veríme, že tento článok vám pomôže rozhodnúť sa.

 

Čo je walk-in sprchový kút?

 

Na rozdiel od väčšiny sprchových kútov je tento úplne bez dverí, čím poskytuje skvelý zážitok zo sprchovania a čo najlepšie využitie priestoru. Ak máte radi priestrannosť pri sprchovaní a voľný pohyb v kúpeľni, potom tento kút je tou správnou investíciou, ktorá sa zúročí v podobe skutočne luxusných zážitkov a v celkovo elegantnom dizajne vašej kúpeľne.

Walk-in sprchový kút pozostáva z bočnej steny (sprchovej zásteny) a sprchovej vaničky, takže môžete vstúpiť priamo do sprchy bez toho, aby ste otvárali dvere. Sklenná predná strana dodáva celej kúpeľni otvorený a priestranný dizajn.

Použitie sprchovej vaničky je na vás. K dispozícii sú riešenia ako sú klasické vyvýšené vaničky, zapustené vaničky do podlahy či možnosť murovanej vaničky. Obmedzujúcim faktorom býva častokrát odpadový odtok, ktorý treba prispôsobiť tej ktorej vaničke.

Priechodné walk-in sprchové kúty sa stávajú symbolom súčasnej modernej kúpeľne a ako všetko majú svoje klady a zápory, ktoré treba zvážiť pri rozhodovaní. V nasledujúcich riadkoch zhrnieme všetky klady a zápory tohto riešenia a zhodnotíme, či je walk-in sprcha to najlepšie pre vašu novú kúpeľňu.

Klady

 

  • Môžete vizuálne oddeliť sprchovací vchod od zvyšku kúpeľne čiastočne murovanou bočnou stenou alebo častejšie používanou sklenenou bočnou stenou. V prípade walk-in môžete voliť medzi jedným vchodom alebo vchodom z oboch strán tzv. priechodný kút.

priechodný kút walk-inwalk-in jedna strana

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Walk-in sprchové kúty vyrobené výhradne z jedného prípade dvoch kusov skla. Znamená to, že pôsobia celistvým dizajnom a hlavne sú bez pohyblivých častí, ktoré by sa mohli pokaziť. Inými slovami čím má sprchový kút menej častí, tým je bezpečnejší ako celok.

 

  • V kombinácii so zapustenou vaničkou je možné vytvoriť bezbariérový a pohodlný prístup do sprchového kúta.

Huppe EasyStep

 

  • Ďalšou hlavnou výhodou, ktorá prichádza s touto voľbou je, že sa podstatne ľahšie čistí. Keďže sa skladá len zo sklenenej tabule a stabilizačnej vzpery, nie je v ňom veľa oblastí, kde sa môžu zhromažďovať, nečistoty a špina. V spojení s povrchovou úpravou skla je táto vlastnosť ľahkého čistenia maximalizovaná.

 

  • Veľkou výhodou je celkový dopad na dizajn a vzhľad kúpeľne. Oproti murovaným sprchovým kútom, ktoré vyčlenia určitú časť sprchového kútu, a tak akoby uberú z priestoru kúpeľne, walk-in kúty tým, že neobsahujú žiadne rámy, zábradlia ani iné rušivé prvky prispievajú k optickému zväčšeniu vašej kúpeľne – môžeme ju nazvať aj transparentná vlastnosť. Dizajnéri v kúpeľňových štúdiách môžu navrhnúť vhodné vzory a dekory obkladov, ktoré plynule prelínajú sprchový kút.

 

  • Závesy vám tiež môžu ponúknuť súkromie, ktoré potrebujete, keď ste v sprche. Aj takéto niečo sa dá vyriešiť len pomocou walk-in bočnej steny. Viacero výrobcov ponúka potlač skiel vo výške intímnych oblastí.
Sprchový kút walk in Sanswiss PUR s potlačou Walk-in sprchový kút s potlačou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zápory

 

  • Hlavnou nevýhodou otvoreného kútu je práve to, že nemá dvere, a teda pri intenzívnom sprchovaní môže voda fŕkať von zo sprchového kúta. Stúpa teda nebezpečenstvo pošmyknutia v okolí kúta. Pri návrhu kúpeľne treba zvážiť kam bude situovaný vchod resp. východ z kúta.
Huppe EasyStep sprchovacia vanička do walk-in

 

Nasledujúca nevýhoda súvisí znova s tým, že je sprcha otvorená. Vzduch môže voľne cirkulovať v rámci celej kúpeľne, a tak klesá relaxačná atmosféra pri sprchovaní. Všetok horúci vzduch tiež vytvorí vlhkosť v celej kúpeľni čo treba vziať do úvahy pri návrhu kúpelne. Riešenie spočíva v použití kúpeľňového ventilátora, ktorý vlhkosť po sprchovaní odvedie preč.

Hľadáte všeobecnejšie informácie o výbere sprchového kútu? Napomôcť by vám mohol článok – Sprchové kúty – ako vyberať?

 

Riešenia, ktoré nájdete v našej ponuke

 

Walk-in sprchové kúty firmy SanSwiss umožňujú veľmi pohodlný vstup. Široké pevné steny poskytujú veľký priestor na relaxáciu pri sprchovaní, a to aj vo dvojici. Transparentné plochy zástien sú dominantným prvkom každej modernej kúpeľne. Walk-in nájdete v dizajnových sériach sériach – WALK-IN EASY, ANNEA, PUR, ESCURA, TOP-LINE, ECO-LINE a FUN.

Najnovšou sprchovou zástenou v našej ponuke je SanSwiss WALK-IN EASY.

SANSWISS Walk-in EASY priechodný sprchový kút

 

Ďalšou novinku, ktorú môžete nájsť v našej ponuke je obľúbená séria ESCURA.

 

Escura walk-in zástena

 

Spoločnosť HÜPPE prichádza na trh so sériami DUPLO, STUDIO, SOLVA pure, ENJOY, DESIGN, XTENSA. Ak oceňujete slobodu a flexibilitu, milujte inteligentný a nadčasový dizajn, ale v žiadnom prípade nechcete robiť kompromisy v oblasti inovácií, funkčnosti a priestrannosti v dizajne vašej kúpeľne, riešením bude práve séria SOLVA pure.

 

HUPPE Solva walk-in zástena

 

Navštívte naše štúdio a poradíme vám s výberom  – MAPA ŠTÚDIÍ.

Celú ponuku walk-in sprchových zástien nájdete aj našej stránke  – Walk-in sprchové kúty.

 

Fotogaléria