Úvod / Články / Novinky / Duravit – Hygiene Glaze 2.0

Duravit – Hygiene Glaze 2.0

 

V každodennom živote čelíme baktériám skoro všade – aj v kúpeľni. Práve kúpeľňa by mala spĺňať vysoké hygienické požiadavky. Mimoriadne kritickou oblasťou v kúpeľni je práve oblasť WC misy alebo aj pisoárov. Miesta záhybov sú častokrát nedostupné pre dokonalú dezinfekciu, a tak predstavujú vhodné prostredie pre život a množenie baktérií.

Výrobca sanitárnej keramiky spoločnosť DURAVIT už roky skúma riešenia, ktoré poskytnú ich produktom antibakteriálne vlastnosti. Hlavným cieľom takéhoto antibakteriálneho povrchu je schopnosť zničiť všetky patogénne mikroorganizmy a zabezpečiť tak vyššiu hygienu v kúpeľni.

 

Antibakteriálna glazúra

 

Takéto vlastnosti majú práve kladne nabité ióny kovov, ktoré zabraňujú množeniu zárodkov baktérií a znižujú tvorbu bakteriálnych kolónií. Táto metóda sa ukázala ako mimoriadne účinná, a pritom nie je škodlivá pre ľudské telo. Spočiatku prebiehal výskum pre použitie striebra na keramických povrchoch. S výsledkami však neboli spokojní a DURAVIT sa rozhodol skúmať efektívnejšie alternatívy v tejto oblasti.

Výsledkom ďalších výskumov nebola len povrchová úprava, ale antibakteriálna keramická glazúra HygieneGlaze, ktorá poskytuje vysokú účinnosť. Zložky kovov sú integrované do keramickej glazúry počas procesu výroby a následne vypálené do povrchov WC mís a pisoárov. HygieneGlaze je účinná v oblastiach, ktoré sú obzvlášť náchylné na akumuláciu mikróbov a baktérií. DURAVIT však vo vývoji neustal a o pár rokov predstavila novú účinnejšiu glazúru HygieneGlaze 2.0. V novom patentovanom procese boli zavedené ďalšie mechanizmy a komponenty. Optimalizovaná formula obsahuje novou kombináciu iónov kovov a ďalších účinných látok, ktorá je ešte účinnejšia napríklad aj proti  E. coli.

DUTAVIT antibakteriálna glazúra

V porovnaní s keramikou s konvenčnými povrchovými glazúrami, nový HygieneGlaze 2.0 pôsobí proti baktériám veľmi rýchlo. Už po šiestich hodinách zabije takmer všetky baktérie (90%) a do 24 hodín zničí až 99,999% baktérií a mikróbov. Účinnosť antibakteriálnych vlastností HygieneGlaze 2.0 bola vedecky dokázaná hygienickými a mikrobiologickými testami. Antibakteriálne glazované WC misy a pisoáre DURAVIT ponúkajú kontinuálnu hygienu s dlhotrvajúcou účinnosťou – bez použitia agresívnych čistiacich prostriedkov a dezinfekčných prostriedkov, ktoré sú škodlivé pre životné prostredie.

 

 

 

HygieneGlaze 2.0 je k dispozícii pre všetky toalety a pisoáre v sériách P3 Comforts, ME od Starck a Vero Air.

Ponuku WC mís, pisoárov a umývadiel nájdete v našej ponuke produktov DURAVIT .