Úvod / Články / Technológie a benefity značiek / Duravit – Novinky a toaleta budúcnosti

Duravit – Novinky a toaleta budúcnosti

Duravit Novinky a toaleta budúcnosti - umývadlová miska LUV

Tento rok svetoznámy výrobca sanitárnej keramiky a kúpeľňových riešení Duravit oslávil svoje 200. výročie vzniku. Počas medzinárodnej výstavy ISH vo Frankfurte nad Mohanom, ktorá sa koná každé dva roky, patrila výstavná plocha medzi najviac navštevované. V spojení s touto udalosťou sa mnohé spoločnosti snažia prísť s niečím výnimočným a inovatívnym v oblasti kúpeľňových riešení. Duravit nebol výnimkou. O novinkách z dielne tejto spoločnosti ste sa mohli dozvedieť viac a vidieť ich naživo aj na našej výstave ISH SK MyBath 2017, ktorá sa uskutočnila koncom apríla. Pozrime sa na to, čo nám tento rok na výstave predstavil!

 

Séria LUV

Spoločnosť Duravit patrí medzi prvé priekopnícke spoločnosti, ktoré sa pokúsili pozrieť na kúpeľňu dizajnérskymi očami a ukázali, že táto miestnosť si zaslúži dizajn ako akákoľvek iná miestnosť v dome. Je to asi 25 rokov kedy prvýkrát uzrela svetlo sveta sanitárna keramika, ktorá by mohla byť pomenovaná umeleckým dielom. Teraz spoločnosť pokračuje v tejto tradícii s novou líniou produktov nazvanou Luv. Jej autorkou je popredná dizajnérka z Dánska – Cecilie Manz.

Duravit LUV - Umývadlo(miska) na dosku a skrinka

 

Nápad bol dosť neštandardný – rozhodla sa prehodnotiť starodávny prototyp umývadla a prepracovať jeho dizajn do nového súčasného dizajnu. Viete, akú víziu chcela napodobniť? Bolo to práve umývadlo v tvare misky položené na stole. Séria sa vyznačuje svojím lakonickým vzhľadom a úžasnou jednoduchosťou. Dizajnérka spojila severský minimalizmus s nadčasovou eleganciou. Umývadlá sú definovaná jemnými tvarmi s prísnou geometriou. Okrem keramiky Cecília navrhla aj sériu kúpeľňového nábytku v škandinávskom štýle so štíhlymi a sofistikovanými líniami.

Novinku môžete nájsť v našej ponuke – Séria LUV

 

Duravit LUV - umývadlo na dosku Duravit LUV Umývadlová miska na dosku 0381420000

 

Séria Vero Air

Je to vlastne opätovná interpretácia staršej série Vero, ktorá sa prvýkrát objavila v roku 2001. Vďaka jej obdĺžnikovému tvaru je odlišná od ostatných produktov tejto spoločnosti.

Duravit Vero Air hranaté umývadlo na dosku detail

 

Technológie sa rýchlo vyvíjajú a menia. Je teda možné vyrábať umývadlá, toaletné misy, bidety a vane presnejších tvarov či úzkych štýlových okrajov. Podľa najnovšieho inovatívneho prístupu spoločnosti Duravit bol Vero Air navrhnutý s technológiou “c-bonded“. Táto inovatívna metóda vypracovaná nemeckými odborníkmi zabezpečí, aby prepojenie medzi umývadlom a umývadlovou skrinkou bolo takmer ideálne presné, a tak boli medzi nimi vytvorené dokonalé a neviditeľné prechody.

Pozrite si video, kde je predstavená táto séria vo Videozóne.

Viac informácií a aktuálnej ponuke získate v štúdiách MyBath – MAPA ŠTÚDIÍ.

 

Duravit Vero Air Kúpeľňová zostava

 

Duravit Vero air - umývadlo a skrinka Duravit Vero Air - WC misa a bidetové sedátko Vero Air SensoWash

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WC misy v sérii Vero Air sú tiež obdĺžnikové a môžu sa pochváliť ideálnou pravouhlou geometriou. V tejto produktovej sérii sa však Duravit-u po prvý krát podarilo zaviesť inovatívnu technológiu Rimless do obdĺžnikovej toaletnej misy. Okrem toho bola použitá na toalete Vero Air inovatívna antibakteriálna glazúra HygieneGlaze, ktorá zabíja 99,9% baktérií.

Viac o technológii Rimless a HygieneGlaze sa dočítate v článkoch: Duravit – Rimless, Duravit – HygieneGlaze

DURAVIT Rimless WC

 

BioTracer – inteligentná toaleta budúcnosti

Stále viac ľudí používa pri svojich športových, ale aj bežných aktivitách tzv. digitálnych asistentov. Či už sú to pulzmetre, krokomery, sledovače spánku; všetky tieto výdobytky slúžia ľuďom na dosiahnutie zdravšieho životného štýlu.

Duravit BioTracer - toaleta budúcnosti

 

Prelomovou inováciou roka je nová high-tech toaleta nazvaná BioTracer, ktorá zanalyzuje váše zdravie. Koncept inteligentnej toalety je nasledovný: samotné WC je prepojené so smartfónom. Ak chcete urobiť analýzu, stačí ak spustíte aplikáciu BioTracer na vašom smartfóne alebo tablete pred použitím toalety. WC automaticky odoberie niekoľko mililitrov moču do nádobky, ktorá je uložená pod WC misou. Odtiaľ sa vstrekuje na testovací prúžok, ktorý je ďalej analyzovaný skenerom. Získané údaje sú odoslané do zariadenia, kde sú analyzované, vyhodnotené a zobrazené užívateľovi. Po každom použití je celý mechanizmus preplachnutý destilovanou vodou a pripravený k ďalšiemu použitiu. Aplikácia hodnotí 10 rôznych hodnôt moču: počet bielych krviniek, hladina cukru, bielkoviny, pH atď.

Nakoniec dostanete podrobné výsledky a prípadným upozornením na hodnoty, ktoré sa odchyľujú od normálu. Inteligentná aplikácia vám môže dokonca poskytnúť radu, ako upraviť vašu stravu alebo tréningový plán, v závislosti od výsledkov analýzy. Údaje sa prenášajú cez Bluetooth a sú chránené heslom, takže sa nemusíte obávať úniku vašich osobných údajov.

Duravit biotracer - detail

 

Fotogaléria